Avoimestitutkien

December 4, 2012

Jouluisia AR-sovelluksia

Maailmalta löytyy jo useamman vuoden takaisiakin AR-joulukamppiksia, joista kokosin muutamia tähän. Vaikka näillä sovelluksilla ei suurensuurta hyötyarvoa olekaan, ne havainnollistavat hyvin erilaisia lisätyn todellisuuden toteutuksia ja toimivat hauskoina ensiaskelina AR-sovellusten kokeilussa.

Tellartin joulusovelluksella vuodelta 2008 voi soittaa joulumusiikkia putoilevien lumihiutaleiden tahdissa:

Hollantilaisen Buroblinkin sovelluksella näet joulupukin tanssivan vaikka kädelläsi, kun printtaat markkerin ja menet sovelluksen sivulle, kytket tietokoneesi webbikameran päälle ja näytät markkeria kameralle.

buroblink_santa

Pancentric Digitalin joulukorttia varten tarvitset tämän markkerin ja sitäkin saat katseltua webbikamerallasi.

pancentric_digital_christmas

Tämän vuoden joulutoteutus on lisätyn todellisuuden selainsovellus junaion ja Kreativagentur Thomasin toteuttama listäyn todellisuuden aarteenetsintäpeli joulunodotusajan iloksi. Lataa mobiililaitteeseesi junaio-selain (laitevaatimukset löydät täältä) ja hae AR-Christmas Special -kanava selaimen hakutoiminnolla.

junaio_ar_xmas_app1

Joulukuun 6. päivästä alkaen voit kerätä digitaalisia tähtiä löytämällä päivän “AR-featuren” junaion Facebook-sivuilta ja skannaamalla sen sovelluksella. Jos haluat rekisteröityä sovelluksen käyttäjäksi, voit osallistua kilpailuun, jossa eniten tähtiä keränneille on luvassa voittoja. Sovellusta voi käyttää myös ilman rekisteröitymistä.

junaio_ar_xmas_app2

Update 17.12.2012: Lisäyksenä vielä jouluisiin AR-sovelluksiin HITLabNZ:n ja sen spin-off-yrityksen Puteko Ltd.:n AR-joulukortti. Sen katsomiseksi lataa sovellus (tällä hetkellä toimii vain Androidissa, iOS-sovellus on tuloillaan myös) ja printtaa referenssikuvat em. sivulta!


Tämä materiaali on tuotettu osana AVO-hanketta, jonka rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto ja Lapin ELY-keskus. Hanketta koordinoi Suomen eOppimiskeskus ry.

avo

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: