Avoimestitutkien

March 7, 2012

Viisautta kolmiulotteisiin ympäristöihin, virtuaalimaailmoihin, lisättyyn todellisuuteen…

AVO2-hankkeen Kolmiulotteiset ja mobiilit (3DM) -osiossa on tarkoitus jatkaa AVO-hankkeessa aloitettua Wikikirjastoon tuotettua wikikirjasarjaa uudella julkaisulla, joka tuo viisautta kolmiulotteisiin ympäristöihin, virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen. Tavoitteena on siis tuottaa korkealaatuinen wikimateriaali näiden ympäristöjen käytön tueksi eri toimintaympäristöistä koottujen asiantuntijoiden yhteisenä ponnistuksena. Palkkiota ryhmän toimintaan osallistumisesta emme valitettavasti voi maksaa, mutta uskon että mukanaolo ryhmässä itsessään on antoisaa, opettavaista ja palkitsevaa. Näin ovat kokeneet ainakin edellisiin wikikirjaproduktioihin osallistuneet kirjoittajat – voit lukea erillisestä raportista esimerkiksi Viisautta wikin tekoon -kirjan tuotantoprosessista saaduista kokemuksista!

Ajatuksena on, että syksyllä 2012 elo-syyskuun vaihteessa aloitellaan tämän julkaisun parissa ja valmiiksi saatamme sen vuoden 2013 ITK-päiviin mennessä (jotka järjestetään 10.-12.4.2013). Mukaan tuotantoprosessiin ovat tervetulleet kaikki aihealueesta kiinnostuneet, jotka kokevat että heillä olisi jotakin annettavaa tähän julkaisuun. Kukin kirjoittaja voi osallistua sellaisella panoksella, kuin omaan aikatauluun sopii. Tuotettava materiaali on kaikille avointa ja edelleenkehitettävää, ja sen on tarkoitus jäädä elämään kaikkien yhteiseksi hyödyksi Wikikirjastoon. Materiaali tuotetaan CC-lisenssillä. Jos kiinnostuit asiasta ja haluaisit tulla mukaan kirjoittamaan, ota yhteyttä minuun 15.8.2012 mennessä.

Tuotantotapana käytämme jotakuinkin samaa menetelmää kuin Viisautta wikin käyttöön ja Viisautta blogin käyttöön -julkaisujen tuottamisessa. Järjestetään siis aloitus- ja päätöstapaaminen, joiden välillä työskentely etenee verkkotuettujen kuukausittaisten parin tunnin kirjoitussessioiden sekä itsenäisen kirjoittamistyön kautta. Lisäksi hyödynnetään verkon työvälineitä (esim. blogia) itsenäisen työskentelyn tukena.


Tämä materiaali on tuotettu osana AVO2-hanketta, jonka rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto ja Lapin ELY-keskus. Hanketta koordinoi Suomen eOppimiskeskus ry.

avo

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: