Avoimestitutkien

November 1, 2009

Kirjastovierailu Vancouverin kaupunginkirjastoon

Kävimme tutustumassa Vancouverin kaupunginkirjastoon West Georgia Streetillä, tarkoituksenamme kysellä vähän, minkälaisia asioita siellä on tehty – käyttävätkö sosiaalista mediaa jne.

vpl

Menimme kirjastoon iltakahdeksan maissa, ja ainakin näytti siltä, että kaikki kirjaston lukuisat asiakastietokoneet olivat ahkerassa käytössä, yhtäkään vapaata paikkaa ei näyttänyt olevan.

libraryshelves

Kirjasto järjestää monenlaista ilmaista koulutusta, myös uudempia tietotekniikkataitoihin liittyviä koulutuksia kuten CyberSundays, TechnoTuesdays jne. – 90 minuutin hands-on -workshopeja, joissa esitellään internetin työkaluja ja teknologioita.

Kysyin kirjastonhoitajalta, joka oli erikoistunut kirjaston ja yhteiskunnan välisiin yhteyksiin, mikä on sosiaalisen median tilanne kirjastossa – onko heillä blogeja, Second Lifea, wikejä tms. käytössä. Kirjastonhoitaja ei kuitenkaan valitettavasti osannut oikein kertoa näistä, totesi kyllä että kirjastolla on blogi, mutta en sitä löytänyt heidän sivuiltaan (eikä kirjastonhoitajakaan sitä osannut itse hakea, mikä oli hieman kummallista). Ilmeisesti melko vanhan, päivittämättä olevan MySpace-sivun löysin kirjastoon, viimeisimmät päivitykset olivat MySpace-blogissa toukokuulta 2008. Kirjasto näyttää olevan Facebookissa jossa tiedotetaan kirjaston tapahtumista. Kirjaston webbisivuilla on erilaisia sosiaalisen median työkalujen widgetejä, joilla sivun linkin voi lisätä delicious-linkinjakopalveluun, Ma.gnoliaan, Diggiin jne. Sivujen kautta voi olla myös chatitse yhteydessä kirjastonhoitajaan.

Lisää kirjastovierailusta tulossa AKTIIVIn matkaraporttisivuillemme piakkoin :)


Tämä materiaali on tuotettu osana AVO-hanketta, jonka rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto ja Lapin ELY-keskus. Hanketta koordinoi Suomen eOppimiskeskus ry.

avo

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: